БулфотоВсе по-често управляващите говорят за предстоящата масова ваксинация. 2 милиона българи

...
БулфотоВсе по-често управляващите говорят за предстоящата масова ваксинация. 2 милиона българи
Коментари Харесай

Здравният министър: 2 милиона души ще бъдат ваксинирани до края на годината

Булфото

Все по-често ръководещите приказват за идната всеобща имунизация. 

2 милиона българи ще бъдат имунизирани до края на годината. Гова съобщи министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов по време на постоянен парламентарен надзор. Той съобщи, че България ще получи 3,9 милиона имунизационни дози, само че периодите за доставка са индикативни и зависят от утвърждението на Европейска комисия и опциите на производителя, съобщи Евроком.

„ По отношение на кабинетите за имунизация, които са построени в РЗИ, в лечебните заведения, мобилните имунизационни кабинети, доста скоро взаимно с Google ще бъдат показани на картата на територията на България. Ще бъдат забележими за всички български жители. В момента събираме цялата информация, която да бъде качена на уеб страницата на министерството и да бъде налична за всички български жители “, уточни Ангелов.

„ В случай, че се постанова набиране на още ваксини против Covid-19 за облекчаване на потребностите на страната, министерство на опазването на здравето няма да се поколебае да предложи закупуването на ваксина и от производител отвън Европейски Съюз, чиито документи са оценени по същата процедура като безвредни и ефикасни от Европейската организация по медикаментите и са утвърдени за приложимост от Еврокомисията “, увери още здравният министър.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР